Pro sau contra! Injectari cu acid hialuronic sau creme anticearcan?

Când mă privesc de departe îmi place de mine! Am chiar şi o vorba a mea pe care o folosesc cât de des pot ” sunt cea mai frumoasă “!

Prietenii ştiu şi împreună ne amuzăm pe seama acestei expresii devenite virale printre noi ! Însă ca orice femeie am multe mici nemulţumiri pe care mă străduiesc din răsputeri să le ignor dar nu de fiecare dată-mi iese ! Aplic machiaj, folosesc fel de fel de trucuri de frumuseţe,îmi evidenţiez tot ce e impecabil la mine şi astfel păcălesc oglinda zi de zi! Pe mine nu. Eu văd şi când dorm că am cearcăne adânci de exemplu. Asta mă deranjează cel mai mult la mine .

Cred că m-am născut cu cearcăne … şi până la vârstă mea, oricât de mult m-am odihnit n-am scăpat de ele. Am folosit cele mai scumpe creme anticearcan, cele mai renumite tratamente cosmetice dar efect : zero! Şi nu glumesc când spun zero! Chiar nu a funcţionat nimic din tot ce am încercat, asta până când m-am lăsat convinsă de un medic estetician să îmi injecteze acid hialuronic. Astfel de proceduri se fac de multă vreme însă eu nu credeam în eficienta lor. Acum mă privesc de aproape şi îmi place ce văd! Mă bucur că trăiesc în era în care s-a inventat acidul hialuronic şi în general operaţiile estetice şi vreau să vă redau mai jos o parte din răspunsurile la întrebările pe care le am avut pentru doamna doctor Klara Bancilă înainte de a-mi face cea mai mare bucurie facială ! Pe mine m-a convins sinceritatea,siguranţa şi profesionalismul de care a dat dovadă.
Sper că şi pe voi! Și ca idee, costă mai puțin decât orice alt tratament pe care l-am încercat.

1. Ce recomandaţi pentru a scapa de cearcăne ?
Tratamentul radical şi spectaculos al cearcănelor se face printr-un complex de proceduri ce includ: remodelarea zonei prin injecţii cu acid hialuronic+ terapia PRP pentru regenerarea ţesuturilor din zona prin îmbunătăţirea calităţii şi texturii plielii de la pleoapă inferioară.La acestea se adauaga pentru întreţinerea şi prelungirea efectului, şedinţe de mezoterapie cu un cocktail de acid hialuronic, vitamine, antioxidanţi, aminoacizi.

2. Este adevărat că durata efectului variază de la câteva luni la câţiva ani? De ce depinde această variaţie?De tipul de acid folosit, de gradul de hidratare sau de metabolisim?

Într-adevăr efectul durează de la minim 6 luni până la 2 ani, variaţiile sunt date atât de tipul de acid hialuronic folosit, adică de concentraţia lui, de gradul de vâscozitate , dacă e reticulat sau nu , monofazic sau bifazic, dar şi de variaţiile individuale legate de metabolizarea lui în corpul uman la locul injectării. Gradul de hidratare infuenteaza aspectul zonei unde a fost injectat acidul hialuronic.

3. Cât de frecvent putem repeta procedurile? Există limite, e nevoie de pauză îndelungată?

Tratamentul de injectare cu acid hialuronic poate fi repetat, pentru a menţine efectul obţinut, după ce substanţa s-a resorbit, adică după minim 6 luni. Dacă vrem să accentuăm şi mai mult efectul dat de acidul hialuronic, cum ar fi în cazul buzelor de exemplu, se poate repeta procedura după minim 1 luna de la prima injectare.

4. Avantajele şi dezavantajele acidului hialuronic faţă de alte produse folosite în acelaşi scop(silicon,grăsime, proprie).

Avantajele: – metoda este versatilă, se poate aplica pe o mare varietate de indicaţii , începând de la umplerea şanţurilor nazogeniene, mărirea şi remodelarea buzelor, accentuarea pomeţilor, umplerea cearcănelor; ridurilor glabelare şi frontale, liftingul sprâncenelor, ridicarea vârfului nasului, mărirea sau augmentarea bărbiei( mentonului) şi până la corectarea anumitor asimetrii faciale, restaurarea volumelor faciale pierdute şi modificate odată cu înaintarea în vârstă sau după anumite traumatisme . Hidratează, netezete şi întinereşte pielea, îmbunătăţeşte tonusul şi elasticitatea pielii.
Acidul hialuronic este o substanţă ce există în ţesuturile umane, fiind perfect compatibil, nu există reacţie de respingere sau alergică ,remanentă îndelungată; reacţiile postinjectare sunt minime, edemul şi echimozele dacă apar, persistă câteva zile doar;
– rezultatele sunt naturale.
Siliconul are riscul de a migra şi a dezvolta granuloame.
Grăsimea proprie este o varianta şi o alternativă naturală, însă remanența este mai mică, necesită mai multe intervenţii repetate pentru ca efectul să se menţină un timp mai îndelungat, implicând 2 procedee: recoltarea ţesutului adipos prin lipoaspiraţie, prepararea şi apoi injectarea .Edemul şi reacţiile inflamatorii postinjectare sunt mai accentuate decât în cazul acidului hialuronic .

5. Îngrijirea înainte şi după injectarea cu acid.

Înainte de injectare- este important să furnizaţi chirurgului dvs plastician datele dvs. medicale referitoare la boli de piele, alergii precum și informaţii referitoare la medicamnetele pe care le luaţi în prezent şi ce tratamente estetice anterioare s-au mai făcut. Se recomandă evitarea medicamentelor anticoagulante şi antiinflamatorii în săptămâna dinaintea tratamentului ;
-pielea să fie intactă, să nu existe focare de infecţie la locul injectării, evitate perioadele cu leziuni herpetice active.
Postinjectare : evitarea expunerii la soare,saună sau temperaturi ridicate în primele 2 zile după tratament; consumul de minim 2,5 l apă /zi în primele 2 săptămâni;
nu se recomandă masarea fermă /îndelungată a zonei tratate în ziua postinjectare.
6. În caz de nereuşită există un antidot?
Nu putem vorbi de cazuri de nereuşită dacă se respectă protocolul de inejctare, însă dacă se exagerează cu cantitatea injectată şi pacienta/pacientul doreşte îndepărtarea efectului, se poate folosi hialuronidaza, injectată la locul depozitului de acid hialuronic. De aceea nu se fac niciodată hipercorecţii, mai bine se mai completează ulterior , după 1 luna , dacă este cazul!

7. Procedura oferă rezultate imediate?
Efectele apar prin 2 mecanisme: unul de umplere care se vede imediat şi al doilea de hidratare şi nivelare a zonei, care se vede în timp, în aprox 3 săptămaîni, aşa încât evaluarea obiectivă a rezultatului se face în 3 săptămâni de la injectare

8. Există contraindicaţii ?
Contraindicaţii – pacienţii cu tendinţa la cicatrizare hipertrofică şi keloid;
-pacienţii cu antecedente de boli autoimune sau care urmează imunoterapie
-pacienţii cunoscuţi cu hipersensibilitate la acidul hialuronic;
-femeile insarcitate sau care alăptează
-pacienţii cu vârstă sub 18 ani;
-zonele ce pezinta procese cutanate inflamatorii sau infecţioase.
Tratamentul nu este dureros, injecţiile se fac cu ace foarte fine şi în funcţie de zona tratată şi de sensibilitatea pacientului se poate aplica o crema anestezică sau se poate face anestezie locală, înainte de procedura.

Pentru mai multe detalii puteti accesa site ul http://www.klarabancila.ro/

Mădălina Radu

2

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation