Pro sau Contra uleiului de cocos


Pro Ulei de cocos

Am fost şi eu însărcinată şi m-am temut ca orice viitoare mămică de transformările pe care le va suferi trupul meu! Am început să mă documentez vis a vis de produsele pe care le pot folosi în timpul sarcinii şi după îndelungi cercetări online am ajuns la concluzia că uleiul de cocos este bun la toate!

De prin luna a 4 a de sarcină am renunţat la crema de corp pe care o foloseam în mod normal şi am început să mă ung cu ulei de cocos din cap până-n picioare! Şi pe par mi-am pus uneori… l-am lăsat o noapte,apoi m-m clătit iar părul a rămas lucios și parcă mai mătasos.

După vreo două luni,timp în care zilnic am foslosit uleiul de cocos,pielea mea arată mai bine ca niciodată. Sună a reclamă, dar nu sunt platită să-l promovez ,sunt doar impresionată de calităţile acestui produs şi preţul relativ mic comparativ cu rezultatele obţinute!

Miroase frumos, nu patează hainele sau lenjeria,se aplică foarte usor si se indepărtează la fel de ușor dacă dorești.
L-am descoperit târziu însă a devenit nelipsit din casa mea şi mai mult decât atât l-am recomandat tuturor prietenelor mele! Nu-mi surâdea ideea să băltesc în ulei de cocos, ci mai degrabă mi-aş fi aplicat o cremă care intră rapid în piele însă niciodată cremele folosite ( scumpe unele)nu mi-au făcut pielea atât de fină.

L-am folosit şi pentru faţă şi n-am dat greş! Mi-a netezit ridurile fine, mi-a întins pielea şi mi-a luminat-o doar după câteva aplicări. N-am înţeles de ce un produs atât de bun nu este promovat la tv pentru a-i afla toată lumea beneficiile! Am născut,am slăbit şi încă folosesc uleiul de cocos zilnic! N -am rămas cu vergeturi după naştere şi nici cu pielea flască, nu ştiu dacă de la uleiul de cocos însă sunt sigură că a avut un rol important!

Mai nou am început să-l folosesc şi la gătit … e foarte bun! Dintre beneficiile acestui ulei exotic le voi enumera pe cele mai importante :
-nutritiv, hrănște pielea și reduce procesul de deshidratare
– calmant pentru pielea iritată sau expusă la factorii de mediu (vânt, frig, soare)
-emolient și catifelant, lasă pielea fină, moale și îngrijită
-contribuie la restaurarea barierei hidro-lipidice a pielii
-hrănește și netezește firele de păr, protejează părul de deshidratare și de acțiunea factorilor de mediu.
Mai este indicat si pentu îngrijirea pielii uscate, descuamate, crăpate, dure sau aspre, calmarea pielii afectate de roşeaţă, îngrijirea pielii copiilor, descuamări ale pielii bebeluşilor, îngrijirea buzelor, a mâinilor și picioarelor, prepararea săpunurilor, a deodorantelor.

În ultimul timp am tot descoperit anumite produse la preţuri mici dar care sunt mai eficiente decât multe alte produse cu preţuri mari, restaurante nu atât de bine amplasate însă cu mâncare bună de te lingi pe degete, renumite cafenele unde dacă ceri o felie de lămâie pentru ceai sau apă ţi se adaugă la notă 3 ron în plus …croitori care cos mai prost ca mine (şi eu nu ştiu să ţin nici acul în mâna), un mall care-ţi taxează parcarea cu 8 ron pe ora … etc. …. am multe de povestit !

Mădălina Radu

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation