Procuror: Atitudinea lui Dan Voiculescu e un abuz de drept, tergiversează dosarul

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decide marţi daca retrimite dosarul lui Dan Voiculescu la Tribunalul Bucureşti. Odată cu demisia lui Dan Voiculescu din Senat,instanţa nu ar mai fi competentă să judece dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare. Procurorul care instrumentează dosarul lui Voiculescu a spus, în faţa judecătorilor instanţei supreme, că atitudinea acestuia – demisie din parlament, candidatură, urmată de o a doua demisie- este un abuz de drept şi folosirea cu rea credinţă a influenţei sale.

“Dan Voiculescu a demisionat la ultimul termen, cand urma să fie judecată pe fond cauza. Apoi a candidat la alegerile parlamentare şi a devenit senator. A fost ales din nou. Dosarul s-a declinat a doua oară pe rolul ICCJ. Atitudinea sa e un abuz de drept, folosirea cu rea credinţă a influenţei sale, ca să încerce tergiversarea cauzei. Vă solicit să motivaţi hotararea într-un termen cât mai scurt” precizează procurorul.

Înalta Curte de Casatie şi Justiţie a decis, săptămâna trecută, să amâne luarea unei decizii în cazul Voiculescu. Nu este pentru prima dată când dosarul lui Voiculescu se plimbă de la o instanţă la alta. Anul trecut, preşedintele de onoare al Partidului Conservator şi-a mai dat o data demisia din Senat.

Prejudiciul calculat de procurori in acest dosar este de 60 de milioane de euro.

Sursa: Realitatea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation