Putin aşteptat în Turcia la 3 decembrie

Preşedintele rus Vladimir Putin, care şi-a amânat vizita pe care urma să o efectueze luni, la Ankara, este aşteptat în Turcia la 3 decembrie, a anunţat joi biroul de presă al premierului turc Recep Tayyip Erdogan.

A treia şedinţă a Consiliului de cooperare turco-rus va avea loc la 3 decembrie la Ankara (…) sub copreşedinţia premierului (Erdogan) şi a preşedintelui rus’, precizează comunicatul, citat de AFP.

Potrivit textului, amânarea vizitei preşedintelui rus în Turcia a fost convenită de cei doi lideri în timpul unei convorbiri telefonice ce a avut loc la 8 octombrie.

Anterior, mass-media rusă, citându-l pe Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a scris că Vladimir Putin şi-a amânat vizita oficială în Turcia pe o perioadă nedeterminată.

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia au devenit tensionate după ce un avion sirian A320, care zbura de la Moscova la Damasc, a fost miercuri forţat de avioane de vânătoare turceşti F-16 să aterizeze la Ankara. Diplomaţia rusă a condamnat incidentul şi a declarat că aşteaptă explicaţii din partea Turciei.

Sursa:AGERPRES

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation