Robert Stănciulescu, alesul lui Carmen Iohannis în fruntea SPP!

Robert Stănciulescu, alesul lui Carmen Iohannis în fruntea SPP!

Administratia Iohannis este mai aproape ca oricand sa faca primul pas pe calea schimbarilor la varful serviciilor secrete. Culmea este ca, la aproape doi ani de la preluarea mandatului de catre Klaus Iohannis, tot prima doamna este cea care pare sa fi pus piciorul in prag, fiind gata sa-si urneasca sotul. Si asta pentru ca la Palatul Cotroceni se vehiculeaza tot mai intens numele celui care se afla momentan in pole-position pentru preluarea conducerii Serviciului de Paza si Protectie.

Este vorba despre Robert Stanciulescu, seful Centrului de Pregatire Militara de la Academia Foretelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu. De altfel, faptul ca este concitadin cu actualul presedinte pare sa fie si principalul punct forte al propunerii acestuia pentru sefia SPP, ca doar nu l-a recomanda faptul ca este absolvent al Institutului de Educatie Fizica si Sport! Insa cum Sibiul nu este un oras chiar atat de mare si doamnele din lumea buna se imprietenesc adeseori la coafor, iata ca suntem pe cale sa asistam la o numire suprinzatoare, care nu ar face decat sa intareasca informatia ca propunerea s-ar face strict pe „filiera nevestelor”. In plus, se pare ca si Paul Jurgen Porr, presedinte al Forumului Democrat al Germanilor si omul care are o influenta majora asupra presedintelui Romaniei a dat aprobator din cap la ideea ca un sibian sa fie propulsat la conducerea SPP. Asa ca se forteaza aceasta numire pentru chiar luna septembrie, desi pe profesionistii din celelalte structuri i-a pufnit deja rasul la auzul stirii ca un „apevist” din provincie va incerca sa sparga „fratia” din servicii…

Doctor in sport!

Vestea ca Iohanisii ar merge pe mana unui sibian care sa le devina principal om de incredere la Palatul Cotroceni starneste deja rumoare in sistem, mai ales ca numele lui Robert Stanciulescu nu spune mai nimic. Asa ca, repezindu-se sa afle ce este cu cel care ar putea deveni noua „stea” a servicilor secrete, cei interesati n-au reusit sa se dumireasca decat ca acesta seamana izbitor, fizic vorbind, cu Gabriel Naghi, un fost sef al Serviciului de Paza si Protectie.

Si ca, dupa cum se vorbeste la Sibiu, ar putea beneficia de aceasta sansa nesperata si pentru ca nevestelor oamenilor importanti din oras  se sprijina una pe alta. Ca si faptului ca nici Paul Jurgenn Porr nu ar avea decat motive de mandrie pentru faptul ca un ofiter din Sibiu ar ajunge sa conduca unul dintre cele mai importante servicii din Romania, devenind astfel, prin prisma „fisei postului”, cel mai apropiat om de seful statului! In rest, CV-ul lui Robert Stanciulescu este cel putin surprinzator pentru cineva care se pregateste pentru preluarea unui serviciu secret. Pentru ca acesta, desi este infanterist la baza, absolvind in 1982 Scoala Militara de Ofiteri Activi „Nicolae Balcescu” din Sibiu, a luat apoi calea sportului.

Astfel, intre 1985 si 1989 a urmat cursurile Institutului de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti. La ceva ani distanta, intre 1996 si 1999 urmeaza „Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport Bucuresti, licentiat in domeniul educatiei fizice”.

Iar dupa cum reiese tot din CV-ul oficial al acestuia, in anul 2007 a deveint doctor in educatie fizica. Asa ca, in premiera, SPP-ul ar putea fi condus de un infanterist, doctor in sport si mare specialist in atletism.

Sursa: National

2

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation