Românii cu bani în paradisurile fiscale, cu chiloții în vine

Românii cu bani în paradisurile fiscale, cu chiloții în vine

“Economiile”  tinute in paradisurile fiscale e o manevra care  nu mai tine, ANAF s-a “imprietenit” cu majoritatea tarilor binevoitoare si va sti orice miscare financiara pe care o faci.

Lista jurisdictiilor cu care Romania colaboreaza pentru schimbul automat de informatii fiscale a fost actualizata si publicata, ca act normativ, in Monitorul Oficial. Astfel, numeroase asa zise paradisuri fiscale, vor furniza informatii anuale cu privire la numele si rezidenta fiscala a titularilor conturilor deschise pe teritoriul lor.

Aceste date vor cuprinde soldul contului la sfarsitul anului, valoarea ultimei tranzactii si cuantumul brut total platit sau creditat titularului de cont in cursul anului. Pentru conturile de custodie, vor fi transmise informatii cu privire la dobanzi incasate, dividende primite, suma veniturilor generate in legatura cu activele detinute in cont si incasarile totale din vanzarea activelor financiare in legatura cu care institutia financiara a actionat drept custode sau broker.

In cazul conturilor de depozit, vor fi livrate informatii cu privire la dobanzile incasate. Acest act normativ, ordinul ANAF nr. 2309/2017 a intrat in vigoare pe 3 august 2017. In total sunt 73 de jurisdictii care vor lua parte la acest tip de raportare, dintre care 23 vor raporta informatiile ceute incepand cu anul fiscal 2017.

Iata cateva dintre paradisurile fiscle care nu mai sunt tocmai paradisuri: : Africa de Sud, Anguilla, Argentina, Bermuda, Columbia, Gibraltar, Groenlanda, Guernsey, Islanda, India, Insulele Feroe, Insulele Man, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine Britanice, Jersey, Liechtenstein, Mexic, Montserrat, Norvegia, Republica Coreea (Coreea de Sud), San Marino, Seychelles. Atensie, din 2018, intra in vigoare  alte 50 de acorduri de colaborare cu Australia, Belize, Brazilia, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Israel, Monaco, Panama, Rusia, Turcia, Singapore, Qatar, Mauritius, Hong Kong, Malaezia, Liban, Kuweit sau Insulele Marshall.

Sursa: National

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation