Roșiile, proprietati uimitoare în îngrijirea tenului

Roșiile sunt extrem de apreciate în salate și sosuri, iar acum intră în domeniul produselor cosmetice, fiind bune nu doar pentru sănătate, ci și pentru piele. Ele conțin numeroase elemente nutritive indispensabile organismului, scrie 7sur7.be.

Roșiile au apă, vitaminele A, B și C, sunt bogate în sodiu, potasiu și magneziu, precum și virtuți hidratante și antioxidante. Ele sunt însă și un produs cosmetic 100%, iar firma “Yes To Tomatoes” a lansat o gamă de îngrijire — curățare, purificare și hidratare. Cine nu dorește totuși să dea banii pe produse cosmetice cu roșii poate încerca rețete pregătire în casă. Se folosesc, de exemplu, măști de curățare ce redau tonusul pielii. Pentru a reduce dilatarea porilor, se amestecă o lingură de suc de roșii cu două picături de lămâie și se aplică pe față cu un tampon. După zece minute, se limpezește fața cu apă rece. Pulpa de roșii tratează și alte probleme ale pielii, cum ar fi punctele negre. Este suficientă aplicarea 30 de minute pe zi în zonele cu probleme.

Roșiile s-au dovedit bune și pentru păr. Ca remediu la mătreață și fire despicate se recomandă aplicarea de suc de roșii după spălare timp de cinci minute. Pentru toate aceste îngrijiri acasă, se aleg roșii bio ca efectele pozitive asupra pielii să nu fie contracarate de resturi de pesticide, încheie 7sur7.be

Sursa: Agerpres

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation