Sa-ti fie rusine, calau Saftoiu, pentru TVR!

Uneori, noi, cei care traim de atatia ani in lumea asta nebuna a presei, poate sarim calul. Am intalnit multe cazuri de colegi mai revoltati decat era cazul. De-o parte si de alta a baricadei. Dar trebuie sa ramanem asa. Pare ca doar revolta ne-a mai ramas. Uneori, nici ea…

Intram, incet-incet, asa cum spunea si colegul meu Adrian Halpert, intr-o perioada in care presa revoltata va fi adusa la tacere bucata cu bucata. Ca pe vremea lui Adrian Nastase, desigur, cu armele specificice anului 2013. Iar revolta va fi doar arma celor care vor face din presa un instrument de propaganda la cheremul puterii.

De altfel, Victor Ponta nu s-a sfiit sa puna stampila pe “Evenimentul zilei” drept acea parte a presei care face presiuni impotriva justitiei libere. Ca la nebuni, nu?! Oamenii astia au si ambitia, si determinarea si chiar si mijloacele de a ne convinge ca albul e negru si negrul e alb. Si o vor face. Iar Romania se va intoarce acolo unde ii este locul. Ceilalti, care nu se vor impaca natural cu noua ordine politico-economica vor avea sansa emigrarii. Urmariti cifrele!

Sa revenim. Daca plecam de la prezumtia onestitatii opiniei (personal, nu am nimic de castigat si nimic de pierdut taxand lipsa de tact si de omenie a lui Claudiu Saftoiu), sustinatorii actualului Imparat din Calea Dorobanti pot fi grupati in doua categorii: 1 – oameni care au avut sansa de a nu se afla pe listele terorii sau care sunt prieteni cu cei ramasi ca salariati in catastifele actuale ale TVR  2 – persoane care cred sincer ca Saftoiu a picat ca un Mesia in TVR pentru a salva ce a mai ramas de salvat din Televiziunea Romana fosta Libera, din banul public sau din onoarea pierduta a postului public.

Despre gruparea 1 nu are rost sa comentam. Oamenii isi apara firesc seful pana la urmatorul val de concedieri. Atunci, daca ghinionul ii va trimite pe lista neagra a disponibilizatilor, vor schimba si ei tabara. Deocamdata, sa ii lasam in pace.

Gruparea 2 merita un dialog. Inainte de asta, din respect pentru nevinovatii trimisi in strada prin valoroasele masuri de “management profesionist” ale noului presedinte-director general, vreau sa reiau cele mai importante pasaje din tableta de ieri. Din dragoste pentru cei care m-au “injurat” si din si mai multa dragoste pentru cei aruncati peste bord.

Laurențiu Ciocăzanu

Continuarea editorialului pe: Reporter Virtual

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation