Santa Klaus is coming… after Christmas!

Santa Klaus is coming… after Christmas!

S-a intors Klaus la ei, dupa Craciun… ca pliculetele de etno in magazinul ANAF din Targu Jiu… Cum care magazin? Lasa ca vi-l spun mai tarziu, pofticiosilor… A, care Klaus, ati intrebat… El Presidente al nostru, hotarat, cu sabia pe jumatate scoasa din teaca, cu glasul tunator si cu vorba scurta dar apasata… Si, deloc ca un Mos Craciun pentru o mare parte a… poporului pesedist, i-a dat sah lui Dragnea, sah la program (!).

Șah la Sevil, șah la tariceni…

La ora asta, nu stiu cu ce mutare ii va raspunde Liviu, dar dupa fata, asa, tare necajit era… Dupa fatza, nu dupa fata… negru de suparare, de zici ca nu-l spala nici apa Teleormanului… Si cred ca de tot suparare se cutremura, azi-noapte, si Vrancea pesedista!

Acum zic si eu, ca au tot zis toti, a fost un aflux de parerologi, ca Santa Klaus, desi a venit mai tarziu (ei, mieux plus tard…cum spune Hollande) n-a calcat, Doamne Feri’!, Constitutia, care si-asa e vai de mama ei… o calca care poate, cum poate… Da’ nici nu se stie de cate ori mai are voie sa spuna Halt! Razboiul (rece, ca e iarna) se duce intre reputati specialisti in Drept Constitutional, dar ale caror pareri nu fac doi bani, in fond, cu o asa majoritate in Parlament… Cat despre Tariceanu, ca sef de stat interimar (scuipati-va’n san!) in cazul in care Klaus e trimis inapoi in sus, pe horn, am mai vazut noi un Crin, mai demult… ofilit insa prematur.

In orice varianta insa – parerea mea – Dragnea pierde… e lose-lose, pentru ca orice amanare plictiseste, pica-n derizoriu, satisteste, duce de rapa, alunga votantii sau din contra, ii aduna pe aia din contra…

In acest timp, Ghita bate – zice lumea – pe la Portita Otomanilor, ca tot n-are voie sa paraseasca tara, dar nici arestuit n-are voie a fi… pas de mai intelege ceva din coana aia legata la ochi… Ne dadu si asta sah!, cu mersul lui la padisah…

Pe cai, atunci, ostenii mei! Pai, dom’ presedinte, n-avem cai… Atunci, pe curand!

Sorin Alexandru Șontea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation