Sat1, acuzat că a fabricat un reportaj

Postul de televiziune german Sat1 a primit mai multe informaţii anonime că se petrec lucruri necurate în emisiunea de investigaţie “Lange Undercouver”.

Daniel Lange este moderatorul emisiunii de investigatie, acuzat că a fabricat reportajele sale pentru a obţine o audienţă mai mare.
“Reportajele sale de investigaţie erau mereu spectaculoase. Daniel Lange, un fost ofiţer de poliţie, lucra sub acoperire şi spiona modul în care traficanţii de droguri încercau să îşi plaseze marfa în şcoală, sau se deghiza în proprietar de bordel din Germania şi investiga traficul de persoane în România”, notează Der Spiegel. Postul Sat1 îşi propusese să difuzeze şase episoade, însă a retras emisiunea după doar patru. Motivaţia deciziei: unele episoade au luat naştere în condiţii neclare, care trebuie elucidate. Postul urmează să analizeze acurateţea jurnalistică în toate episoadele realizate până acum. “La sfârşitul săptămânii am primit informaţia că s-a încălcat deontologia jurnalistică în cadrul emisiunii “Lange sub acoperire”, a conformat pentru sursa citată, Diana Schardt, purtător de cuvânt Sat1.

Sursa: Jurnalul National

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation