Șefi… deja la cuțite! – astăzi Victor și Liviu…

Șefi… deja la cuțite! – astăzi Victor și Liviu…

Daca ar mai fi fost nevoie de umor in plus, in afara mesajelor rarefiate si uneori naive din spatiul publicitar, ce ne intrerup, cu o constanta demna de o cauza mai buna, stirile si tocsourile noastre de toate serile, cei doi corifei amintiti in titlu ni-l livreaza cu succes. Sau succesuri, nu stim inca…

Domnii acestia, ce se ocupa cam de prea multisor cu politica, au pornit o suma de razboaie personale… Ba cu Tudorel, ba ei intre ei, ba o aripa cu alta (orbitor?). La gioale! Calmi si surazatori, asezati confortabil in fotoliile platite de noi, old-boys-ii politicii carpato-… se impung cu mare satisfactie, unul pe altul… In fata si in spatele microfoanelor avide sa le soarba cuvintele…

In acest timp, sa si fluieri si nu dai de opozitie… Te pomenesti ca tot din mijlocul lor se va naste opozitia!… Ar fi de Stan si Bran, nu? Sa fii si la putere si in opozitie… Cool!

In lumea larga, apar alte strazi, alte luminite, alte focuri… In Serbia, un student cu mult umor a iesit al doilea la alegerile prezidentiale. Stand Up! Sau jamaicanul indemn (Marley dixit!) Get Up, Stand Up, Open up your fight!

Umorul? O arma de mare calibru, atunci cand nu este involuntar… O arma care n-a omorat pe nimeni, dar a dus in derizoriu multi politicieni neatenti… Cat mai e pana apar mai multi, in sosete, si la bustul gol (eventual cu un gratar si un pet, alaturi) pe trotuarele impodobite de panselute, ale oraselor?

Pana atunci sa-i urmarim cu interes pe acesti Sefi… de-acum „la cutite!”

Sorin Alexandru-Şontea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation