Șoc! Se militarizează „Doi ș’ un sfert”-ul!

Șoc! Se militarizează „Doi ș’ un sfert”-ul!

Lasand-o mai moale cu „DOS”-ul, noul ministru de Interne pare sa fi abandonat momentan preluarea ostentativa a Directiei Operatiuni Speciale , reiterand ca prioritatea mandatului sau nu va fi neaparat organizarea alegerilor, cat mai ales reformarea Directiei de Informatii si Protectie Interna.

Iar ambitiile anuntate de catre Dragos Tudorache sunt unele complexe, fostul sef al Cancelariei lui Dacian Ciolos punand pe tapet, in premiera pentru aceasta spinoasa problema, doua idei de baza: militarizarea serviciului secret al Ministerului de Interne si punerea acestuia sub controlul unei comisii parlamentare.

Nu se mai calca pe bataturi

Astfel, una dintre variantele luate in calcul de Tudorache pentru reformarea din temelii a celebrei unitati „Doi s’ un sfert” este militarizarea din temelii a acesteia, dupa modelul celorlalte servicii secrete. Drept urmare, de acum inainte, agentii si ofiterii DIPI, care in prezent sunt functionari publici cu statut special, ar putea capata de acum inainte grade militare, fiind organizati conform ierarhiilor militare. O alta initiativa a noului ministru se refera si la faptul ca, de acum inainte, conducerea DIPI sa nu mai fie apanajul premierului, dar cea mai importanta schimbare in activitatea serviciului secret pare a fi cea cu referire la punerea acestuia sub strictul control al unei comisii parlamentare. Asa cum, ce-i drept, se intampla si in cazul celorlalte servicii secrete, cel putin in teorie, pentru ca in practica lucrurile par sa stea cu totul altfel…

DGA ramane in picioare

O veste imbucuratoare se refera la faptul ca, din cate reiese din informatiile intrate in posesia noastra, Tudorache nu va umbla la Directia Generala Anticoruptie, structura care, in ultima vreme cel putin, incearca sa recupereze terenul pierdut, „sora mai mica” a DNA fiind tot mai implicata in unele din ultimele dosare anticoruptie.

Sursa: National

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation