Soluții eficiente pentru edentație

Soluții eficiente pentru edentație

Edentația este termenul medical utilizat pentru a descrie lipsa dinților. Cuprinde mai multe tipuri de astfel de probleme ale cavității bucale și se împarte în edentație unidentară – când lipsește un singur dinte, parțială – când lipsește un grup, și totală – când lipsesc toți dinții.

Motivele acestor rezultate pot fi extrem de variate, începând de la infecții severe și traumatisme, și până la chisturi periapicale, apariția unor molari de minte nesănătoși ce necesită extracție.

Datorită evoluției extraordinare a medicinii stomatologice, acum există tot felul de soluție pentru pacienți edentați. DrSerban, o clinică de renume din capitală, iese în întâmpinarea celor ce se confruntă cu această problemă cu vaste soluții și tratamente, cu rol de a reda eficiența masticației și estetica danturii. Iată care sunt propunerile acestor medici iscusiți când vine vorba de astfel de situații, servicii pe care le pune la dispoziția publicului larg și pe drserban.ro.

Protezele mobile

Putem spune că este un tratament deja parte din trecut, întrucât nu mai corespunde medicinii dentare moderne. Deseori sunt incomode din cauza materialului acrilic din care sunt realizate, dar și a capacității scăzute de realizare a masticației. Cu toate acestea, încă mai sunt realizate și pot fi parțiale sau totale, după necesitate.

Punțile dentare

Acestea se referă la soluțiile fixe de protezare. Încă sunt de actualitate, însă nu cele mai rentabile, având în vedere că montarea unei punți presupune sacrificarea dinților vecini în vedere ancorării sale. Uneori se impune nu numai șlefuirea lor, ci și devitalizarea pentru finalizarea cu succes a procedurii.

În realizarea punții intră în calcul dinții intermediari și cei de ancorare. Cel mai bine este ca întinderea acestora din urmă să prezinte o întindere mai mare decât regiunea celor intermediari. Sunt practici încă aplicate, însă recomandarea specialiștilor din spatele site-ului www.drserban.ro este de a opta pentru soluții moderne, cu mult mai eficiente și ca rezultate și ca durată.

Implanturile dentare

Este fără doar și poate soluția cea mai naturală pentru înlocuirea dinților pierduți. Se deosebește prin faptul că are un comportament identic cu cel al dinților naturali, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Este recomandat de către medicii acestei clinici de prestigiu, însă este foarte important ca procedurile să fie realizate de experți în domeniu, care au la dispoziție și aparatura de specialitate. Contează mult ca lucrările finale să fie exemplare. Așadar, implantul dentar reprezintă modalitatea ideală pentru refacerea funcției masticatorii în condiții impecabile, dar și pentru restaurarea celei estetice a întregii danturi.

O astfel de alternativă la edentație este de preferat pentru că se comportă exact ca rădăcinile dinților naturali, stimulând osul și prevenind resorbția. Apreciate sunt implanturile realizate de medicii experți ai clinicii DrSerban datorită eficienței cu care ulterior se vindecă gingiile din jurul coroanelor fixate. De asemenea, este sesizabilă și capacitatea sporită de sigilare a spațiului dintre coroană și implant – fără doar și poate aspectul cheie pentru prevenirea inflamațiilor ce se pot instala după implant. Sunt recomandate aceste proceduri medicale indiferent de tipul edentației.

Este recomandat un astfel de tratament în două situații – când edentația este unidentară sau totală. Așadar, implantul este de preferat în cazul în care lipsește un singur dinte sau atunci când este necesară restaurarea totală prin proteze mobile. Este important ca pacientul să dispună de os maxilar suficient în vederea inserării implanturilor și ancorarea punții fixe.

Dat fiind faptul că cei mai mulți doresc să beneficieze de soluțiile cele mai eficiente și care necesită cât mai puțin timp de realizare, în cadrul clinicii DrSerban sunt realizate implanturi speciale, într-o singură zi. Este vorba despre pachetul Sky Fast and Fixed, care asigură dinți stabili în cea mai scurtă perioadă de timp.

Acesta vizează realizarea extracțiilor, inserarea implanturilor și aplicarea lucrării provizorie în decursul unei singure zile. Este poate dintre cele mai excelente modalități prin care cineva își poate recăpăta zâmbetul. Sunt evitate în acest mod toate acele probleme anatomice adiționale. Osul este folosit la capacitatea sa maximă, în acesta fiind implantați dinți stabili.

Care sunt candidații cei mai potriviți pentru un astfel de implant dentar?

Este o alternativă ideală pentru edentațiile complete, reprezentând o lucrare fixă. Contează ca sănătatea pacientului să fie stabilă, indiferent dacă condiția danturii nu mai favorizează recuperarea sa. Sunt indicate implanturile dentare și celor care prezintă resorbții osoase mari, dar și celor care poartă proteze, însă doresc înlocuirea lor cu soluții mai moderne și aspectuoase.

Iată deci care sunt soluțiile pentru cei ce prezintă edentație, dar și care sunt recomandările specialiștilor DrSerban. Cei interesați de implaturi sigure și eficiente găsesc pe site-ul drserban.ro detalii complete.

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation