Sorin Grindeanu a dat SPP-ul pe Acvila!

Sorin Grindeanu a dat SPP-ul pe Acvila!

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca, inca de la nominalizarea sa, premierul Sorin Grindeanu a recunoscut public nu doar faptul ca va fi un soldat fidel al partidului, dar, mai ales, ca nu va iesi din cuvantul sefului sau de partid, Liviu Dragnea.

Asa ca, la putina vreme dupa ce noul presedinte al Camerei Deputatilor a dat o grea lovitura de imagine Serviciului de Protectie si Paza, anuntand ca nu are nevoie de serviciile structurii insarcinate prin lege cu siguranta demnitarilor, iata ca si Sorin Grindeanu s-a grabit sa-i urmeze acestuia suprinzatoarea decizie. Numai ca doar naivii pot crede ca gestul lui Liviu Dragnea este unul pur demagogic, tinand doar de un capriciu al lui „el lider maximo“ al noii Puteri. Pentru ca, daca Dragnea nu vrea sepepisti pe langa el iar premierul Grindeanu si-a luat aghiotanti din cadrul „ACVILEI“ de la Ministerul de Interne, refuzand si el serviciile SPP se datoreaza unor calcule cat se poate  de pragmatice. Cei doi, ca si alti ministri pesedisti sperand astfel sa nu aiba soarta lui Victor Ponta, cel care s-a aratat prea increzator cu oamenii serviciilor acceptati pe langa el pe cand se afla inca in fruntea guvernului.

Mostenirea lui Oprea

Istoria structurii de elita „ACVILA“ este mai mult decat controversata. Infiintata in 2003 pentru situatii speciale si extreme, inclusiv pentru protectia demnitarilor, unitatea a fost desfiintata sase ani mai tarziu, in urma unui scandal imens.

Iar la apogeul carierei sale, pe cand era vicepremier si conducea cu mana de fier Ministerul de Interne, Gabriel Oprea a reinfiintat, pe sestache, o noua unitate de protectie, pe osatura „ACVILA“. Nu a apucat insa sa se bucure prea mult de aceasta unitate, noul premier Sorin Grindeanu fiind acum cel care a apelat la „mostenirea“ lui Oprea. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, la sfatul lui Liviu Dragnea a refuzat Grindeanu dispozitivul de securitate oferit de Serviciul de Protectie si Paza, preferand sa aiba in preajma sa doar doi oameni de la „ACVILA“ Internelor.

Mai mult, se pare ca, sfatuit indeaproape de noii sai consilieri pe problema serviciilor secrete, Dragnea le va cere si celorlalti demnitari si ministri pesedisti sa umble cu sepepistii dupa ei, influentandu-i sa aleaga tot baieti de la „ACVILA“. Si asta pentru ca, pur si simplu, Dragnea se teme si multi spun ca pe buna dreptate ca aghiotantii trimisi de la SPP nu sunt decat „spioni“ care sa penetreze „bruma“ de intimitate de care se mai bucura liderii PSD. Iar fobia fata de sepepisti se pastreaza de pe vremea guvernului Ponta, cand fostul premier, desi si-a adus un sef de dispozitiv pe care se baza langa el, tot a fost „tocat“ informational de catre servicii, dupa ce a acceptat cohorta de sepepisti dupa el, zi si noapte…

Sursa: National

2

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation