Tortul pentru un botez, între fantezie și necesitate

Tortul pentru un botez, între fantezie și necesitate

Unele lucruri sunt pur și simplu de neomis când vine vorba de organizarea unui eveniment. Având în vedere ce ofertantă este piața din acest punct de vedere, este tentant să încărcați decorul cu tot felul de elemente.

Dacă de unele vă puteți lipsi, când vă dați seama că aveți nevoie de un echilibru și armonie vizuală, când vine vorba de tort, acesta este o prezență fără de care nu ar mai fi petrecere.
Asociat cu evenimente, momente festive, cu ideea de a sărbători, un tort este desertul cel mai apreciat din întreg meniul pregătit.

Pe cât este de așteptat și apreciat, pe atât de multe pretenții adună. Așadar, o misiune destul de complexă o au părinții când trebuie să aleagă din seria de torturi botez doar unul – cel mai reprezentativ și cel mai gustos.
Iata și câteva dintre recomandările ce s-au dovedit a fi de mare folos pentru cei care se găsesc în postura celor cu un grad de confuzie destul de ridicat.
Tortul de ales, din punct de vedere al tradiţiilor
Dacă părinții se vor ghida după anumite tradiții, vor constata că de la caz la caz recomandările diferă֦ .„Câte bordeie, atâtea obicee” spune o vorbă din popor. Așadar, se crede că tortul ar trebui să includă ca design numele celui mic. Se spune că ar trebui să fie alb, amintind de puritatea celui mic, de momentul creștinării, așa cum și la nunți se face o asociere cu tortul miresei și imaginea impecabilă a albului. Însă de data aceasta albul înseamnă copil fără de păcat.
Alţii cred că ar trebui să fie dulce, cu frișcă spre exemplu, pe măsura a ceea ce înseamnă acest moment, pe măsura evenimentului fericit.
Deşi nu sunt reguli stricte, cei mai tradiţionalişti tind să meargă pe selecții ce țin de aceste aspecte. Și nu este nimic greșit în asta.
Tortul ales din rândul opțiunilor moderne și nonconformiste
Pentru cei care nu își setează un ghid precum s-a menționat mai sus, confuzia este pur și simplu prezentă. Când se deschide o galerie din rândul opțiunilor pe care un cofetar le prezintă, există încântare la cote înalte, încât este și mai dificil de ales.
Un punct de plecare ar putea să îl ofere tipul de meniu, baza acestuia, locația și tipul de eveniment. Acolo unde pretențiile sunt dintre cele mai înalte, iar botezul este urmat de o petrecere cu ștaif, desigur că astfel de aspecte influențează și alegerea tortului. În acest sens s-ar putea ca o explozie de gusturi să fie o alegere ideală, adică un tort trio, cu fructe de pădure – se definește prin foaie de ruladă, mousse de ciocolată neagră, mousse ciocolată cu lapte, mousse ciocolată albă, fructe de pădure și pralină crocantă.
Designul tortului pentru botez
Poate că cea mai complicată parte este legată de aspect. Acesta stârnește admirația în primă fază. Clasice sunt alegerile torturilor de tip colorat, evident specifice pentru fiecare categorie. Asta nu înseamnă însă a rezuma la roz și la albastru, ci mai degrabă să se aleagă combinații vibrante.
O altă alegere apreciată este tortul dispus pe nivele, impozant și desigur decorat cu elemente specifice evenimentului. Asta înseamnă să se apeleze la măiestria cofetarului, ce va modela marţipanul și îl va finisa, creând figurine impresionante.
Spre exemplu, Art Dessert oferă varietate la acest capitol. Torturile de botez, ca și sugestie, sunt o adevărată provocare estetică.

Nu este de ajuns un bebeluș ci unul reprezentat stând în căruț, bebelușul aviator este unic de asemenea, în timp ce un bebeluș magician este inedit de observat tronând pe tort.
Desigur că opțiunile sunt nelimitate, mai cu seamă când intervin dorințe personalizate. Tematica poveștilor este una exploatată ca și sursă de inspirație pentru un tort de botez. Lumea copiilor este fantezie curată!
Concluzie
Un tort de botez nu are nevoie de prea multă îndrumare. Se alege dintre cele delicioase, care să reprezinte bucuria celor ce sărbătoresc creștinarea nou născutului, care să aducă încântarea papilelor gustative și desigur cea vizuală. Indiferent de ceea ce se alege, dacă se ține cont de o sursă de încredere, rezultatul nu poate fi decât unul minunat.

Așadar, cofetarul, cofetăria de unde alegeți să faceți comanda cu pricina sunt punctul de plecare și selecție, ce vă aduce în cele din urmă satisfacția unui rezultat pe măsura așteptărilor.

1

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation