Tratamentele homeopate ce gasesc rezolvare tuturor tipurilor de afectiuni

Homeopatia reprezinta un sistem de medicina alternativa creata in Germania in anul 1796 de catre Samuel Hahnemann. Fiind extrem de nemultumit de medicina din acea perioada, barbatul a cautat sa gaseasca cele mai bune solutii care sa stea la baza practicii medicale.

Acesta reprezinta un mod sigur si natural de vindecare a organismului uman prin imbunatatirea considerabila a starii generale de sanatate. Este extrem de sigur de utilizat chiar si pentru copiii nou nascuti, datorita faptului ca nu prezinta efecte secundare.

De cele mai multe ori, Samuel Hahnemann isi administra substantele menite sa trateze pacientii pentru a intelege cu adevarat cum functioneaza acestea. In prezent, homeopatia stimuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului folosind medicamente preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala. Acestea sunt lipsite in totalitate de toxicitate si mai poarta denumirea de remedii homeopate.

Din cauza stresului si a alimentatiei proaste pe care o avem zi de zi, nu doar ca silueta noastra are extrem de mult de suferit, ba mai mult, organismul va slabi si va deveni mult mai vulnerabil la diversele boli. De fiecare data cand consumam fast-food sau nu acordam o atentie deosebita igienei, anumite patologii se instaleaza in corpul nostru care in final duc la diferite afectiuni: boli de tiroida, de inima, pietre la rinichi, diabet, tensiuni ridicata, obezitate, diabet zaharat. De asemenea, pentru ca organismul nostru sa functioneze cat mai eficient posibil, trebuie sa beneficieze pe langa de o alimentatie bogata in fibre, vitamine si minerale si de un somn odihnitor. Medicii recomanda ca o astfel de sesiune sa dureze cel putin 8 ore in fiecare noapte. Aceste ore sunt necesare pentru ca toate functiile corpului nostru sa functioneze ca atare. In momentul in care somnul nu este suficient, anumite probleme se instaleaza in interiorul nostru, astfel ca este si mai predispus in a i se instala diverse afectiuni daunatoare.

Homeopatia ia in considerare toate caracteristicile individuale ale pacientilor, analizand in acelasi timp care sunt toate simptomele bolii. Este extrem de important de subliniat faptul ca aceasta tine cont de caracterul particular, precum si de conditiile de ameliorare si agravare ale simptomelor persoanei bolnave.

Remediile homeopate gasesc rezolvare pentru orice boala: acuta sau cronica. Tratarea si ameliorarea tin insa de fiecare individ in parte, in functie de gradul de complexitate al cazului pe care il prezinta in fata medicului specializat. Spre deosebire de celelalte, bolile cronice necesita un timp mult mai indelungat de tratare, astfel ca pacientul trebuie sa se tina de respectivul tratament o perioada mai lunga de timp. Aceste remedii homeopate sunt indicate pentru oamenii de toate varstele. Cu toate acestea, copiii si tinerii sunt cei care raspund cel mai bine la efectele tratamentelor. Bineinteles, chiar si sugarii si-au gasit rezolvarea afectiunilor in urma utilizarii recomandate ale remediilor homeopate. Exista si multe cazuri in care femeile insarcinate au beneficiat de cele mai bune tratamente care au dus la o ameliorare a simptopelor, iar in final la inlaturarea definitiva a bolii de care sufereau.

Acestea contribuie la buna starea fizicului, dar si a psihicului. Mai mult de atat, tratamentul homeopatic se poate prescrie fara a necesita obligatoriu efectuarea unor analize de laborator. Cu toate acestea, cele mai bune rezultate s-au facut cunoscute in urma tratarii copiilor ce sufereau de infectii respiratorii, orl, eruptii cutanate, tulburari de comportament sau diverse dificultati de invatare. Si adultii isi gasesc remediile homeopate potrivite in tratarea durerilor de cap, bolilor de piele, endocrine, infectiilor respiratorii, astmului bronsic, boli ginecologice si multe altele.

Tratamentele homeopate – acute si cronice

Exista doua categorii principale de tratament in medicina homeopata: acuta si cronica. Tratamentul acut este destinat catre bolile de debut recent; acestea po fi auto-limitate (de exemplu raceala comuna) sau potprogresa in cazul in care nu sunt tratate (de exemplu pneumonia). O astfel de boala precum raceala ar putea fi depasita de catre organism mai devreme sau mai tarziu, insa cu ajutorul unui medicament adecvat, acesta va fi stimulat si se va recupera mult mai rapid si totodata mai eficient. Pe de alta parte, tratamentul cronic reprezinta cealalta categorie principala de remedii.

O boala cronica este de cele mai multe ori de o lunga durata. Timpul obtinerii rezultatelor pozitive este influentat in mod direct si indirect de mai multi factori incluzand natura problemei, istoricul medical de familie, tratamentele anterioare ce au fost administrate si puterea fizica a persoanei. Scopul suprem sta la baza ajutarii acesteia de a reveni la o stare de bine printr-un tratament individualizat homeopatic.

Principalele 18 avantaje ale tratamentelor homeopate

 • Pot fi utilizate de catre femeile insarcinate, dar si de cele care alapteaza.
 • Nu interfereaza cu medicamentele luate de catre o persoana.
 • Pot fi utilizate de catre copii si sugari.
 • In cazul in care este identificat un remediu incorect, este totusi complet sigur ca nu va afecta persoana.
 • Pot fi utilizate atat pentru afectiunile cronice, cat si pentru cele acute.
 • Este un sistem individualizat de medicina ce trateaza si persoana in sine, nu doar simptomele.
 • Remediul homeopatic este o abordare holistica a vindecarii: una care implica mintea, corpul, emotiile si spiritul persoanei care este tratata.
 • Remediile homeopate sunt de cele mai multe ori ieftine si, prin urmare, ofera o abordare accesibila a vindecarii.
 • Acestea pot fi depozitate pentru perioade lungi de timp.
 • Exista extrem de multe studii ce dovedesc eficacitatea homeopatiei atunci cand este utilizata in mod corect.
 • Este eficienta in conditii de siguranta pentru fiinte umane, animale si pasari;
 • Tratamentele homeopatice sunt administrate in doze mici si stimuleaza raspunsul de auto-vindecare a organismului.
 • Toate remediile de acest fel sunt naturale. Acestea sunt preparate printr-un procedeu special realizat pas cu pas, de diluare si agitare.
 • Cu ajutorul tratamentului homeopatic, sistemul imunitar se va imbunatati, astfel ca microbii si virusii vor sta la departare de organism.
 • Nu creeaza dependenta.
 • Este cea mai blanda ramura a medicinei.
 • Spre deosebire de medicamentele ce contin antibiotic, tratamentele homeopatice nu perturba sistemul digestiv si nici nu reduce puterea sistemului imunitar.
 • In cele mai multe cazuri, homeopatia poate evita o interventie chirurgicala.

 

Un aspect extrem de important este reprezentat de faptul ca homeopatia este impotriva testarii pe animale, deoarece acestea tind sa le faca rau irevocabil sau chiar de a le ucide intr-un final. Efectele curative si simptomatologia fiecarui medicament homeopat sunt dovedite doar asupra fiintelor umane sanatoase, nu pe diverse animale.

Acest sistem de medicina alternativa ajuta tendinta naturala a corpului uman sa se vindece. Medicamentele homeopate fiind extrem de usor de administrat, dulci la gust si fara efecte secundare, sunt extrem de convenabile pentru pacienti. Ele sunt absolut sigure, chiar daca sunt administrate pentru perioade prelungite de timp. Spre deosebite de alte sisteme medicale in care mai multe medicamente trebuie administrate pentru a trata simptome multiple, homeopatia sustine administrarea unui singur remediu care este capabil de a trata toate simptomele bolii.

Este o terapie extrem de subtila, dar eficienta, ce poate corecta dezechilibrele mici cu mult inainte de aparitia simptomelor grave, astfel ca homeopatia devine mai mult ca un prieten si vindecator pentru pacient.

Principiul de baza al homeopatiei se afla, de asemenea, in centrul fiziologiei moderne. Se intelege in mod obisnuit in medicina de astazi ca simptomele nu sunt doar ceva “gresit” in legatura cu corpul, ci mai degraba ele reprezinta eforturile organismului si a mintii pentru aparare si vindecare proprie. Fizicul este cel care creeaza durere, inflamatie sau tensiune pentru a se auto-vindeca. In timp ce aceste simptome reprezinta cele mai bune eforturi de vindecare, acestea nu se bucura intotdeauna de un succes garantat. In cele din urma, medicamentele homeopatice sunt unele dintre cele mai puternice remedii naturale disponibile astazi pentru a spori capacitatea organismului de a se vindeca.

Cele mai multe medicamente homeopatice sunt realizate prin diluarea unei substante medicamentoase intr-o apa care a fost distilata de doua ori. Ar trebui remarcat faptul ca fizicienii care studiaza proprietatile apei in mod obisnuit, recunosc faptul ca aceasta are multe proprietati misterioase si uimitoare. Datorita faptului ca beneficiaza de o dubla distilare, este foarte purificata, permitand astfel substantei medicamentului sa se infiltreze usor.

Cu toate ca tratamentele homeopate sunt cunoscute de oameni in mod deosebit pentru tratarea efectiunilor grave, acestea sunt extrem de indicate si pentru imbunatatirea considerabila a bunei functionari al organismului. In urma administrarii unor remedii nu doar ca vor disparea probleme de care sufera pacientul, insa vor fi date uitarii si starile emotionale negative ce insostesc boala. Astfel, persoana care a beneficiat de un tratament adecvat se va bucura de pofta de viata, liniste si optimism din plin.

Este extrem de cunoscut faptul ca la nivel mondial, numarul oamenilor care isi gasesc rezolvarea problemelor in homeoterapie se afla intr-o permanenta crestere. Acest lucru se datoreaza efectelor pozitive pe care aceste remedii le au asupra organismului uman in tratarea afectiunilor: oftalmologice, stomatologice, ale aparatului cardiovascular, ale aparatului digestiv, ale aparatului ero-genital, ale sistemului nervos, metabolice, dermatologice, ale aparatului osteo-circular, endocrine, alergii sau hematologice.

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation