Un prahovean, condamnat la 25 de ani de puşcărie pentru că şi-a violat fiul în vârstă de 5 ani

Un bărbat de 26 de ani din oraşul prahovean Boldeşti-Scăeni a fost condamnat, azi, la 25 de ani de închisoare pentru că timp de câteva luni şi-a violat fiul în vârstă de cinci ani, mama copilului, care a ştiut despre aceste abuzuri, fiind şi ea arestată pentru mărturie mincinoasă.

Magistraţii Tribunalului Prahova l-au condamnat, azi, la 25 de ani de închisoare pe Ionuţ Paul Vişan, un bărbat în vârstă de 26 de ani, trimis în judecată sub acuzaţia de viol, victima fiind fiul său în vârstă de cinci ani.
Astfel, Ionuţ Paul Vişan a primit o condamnare de 25 de ani de închisoare pentru viol şi una de cinci ani de închisoare pentru corupţie sexuală în formă calificată.
Cele două pedepse au fost contopite, iar în final a fost aplicată pedeapsa cea mai mare, respectiv cea de 25 de ani de închisoare.
Vişan a fost arestat în 25 martie 2012, după ce o rudă a copilului a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului că băiatul în vârstă de cinci ani este victima abuzurilor sexuale din partea tatălui.
Copilul a fost supus unui examen medico-legal în urma căruia s-a constatat că pe corpul micuţului existau numeroase leziuni produse, cel mai probabil, cu un corp contondent.
Surse apropiate anchetei au afirmat că micuţul a fost supus în mod constant abuzurilor sexuale în perioada ianuarie – martie 2012. Potrivit surselor citate, în primă fază, mama copilului a declarat că băieţelul a fost agresat de concubinul ei, care nu ar fi tatăl natural al copilului, în condiţiile în care acesta nu a fost recunoscut la naştere. Ulterior, femeia a mărturisit că de fapt cobcubinul este tatăl natural al copilului şi că l-a văzut pe acesta violându-l pe băiat, însă nu a intervenit de teamă să nu fie agresată.
Mai târziu, pe parcursul procesului, femeia s-a răzgândit şi i-a luat apărarea agresorului, în prezent, ea fiind arestată preventiv şi judecată pentru mărturie mincinoasă, dosarul penal aflându-se pe rolul Judecătoriei Ploieşti.
În prezent, copilul agresat a fost dat în plasament unei familii, iar fratele mai mic al acestuia, în vârstă de doi ani, se află într-o instituţie de ocrotire.

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation