Un Tări-cean, doi Tări-ceni…

Un Tări-cean, doi Tări-ceni…

Fuse, fuse si se duse si-asta… Se supara ala micu’ de la conserva-tori… si iesi din sala val-vartej! Ca-mi luarati microfonul, partidul, deciziile, localele, generalele, alegerile, culegerile – o varza! Democratie – Frectie! (Vali Sterian dixit!). Pai, coane, de cand s-au unit liberalii cu stangistii, prin 2012, o asa unire intre liberali si conservatori nu s-a mai vazut… Credeai ca tine?

In rest, lucrurile decurg mai departe in ritmul lor balcanic. Pe la o joi, un reporter a trecut pe la Parlament, sa vada cum sta treaba, cum se lucreaza, etc… In comisii. Gol. Liber. Vid. Studiu individual. Chiul in masa. Lucru?… De luni la pranz pana miercuri inainte de joi… Apoi, tuleo!

Fratilor, asta e o problema serioasa, dupa parerea mea… banii sunt ai nostri. Voi ati vazut cum arata casa poporului (norocos !) seara? Pai e Las Vegas de lumini… A giorno! Bani, nenica… Ziua, cu totii.. chiul in masa, papica ieftina, carti cu reducere… Snitel pe nimic. Masinute si barcute… Pe bune? Si alocatia copiilor nu ajunge nici de un corn pe zi, iar aia halesc de 1 leu pe zi trei feluri plus spritzul… Pe bune? Pe cand eram tanar editor (!?) distribuiam carti si la libraria Parlamentului, dar cu o conditie: sa fie cel putin cu 25% mai ieftine decat pe piata, pentru domnii parlamentari. Pe bune?

Si, ultima ora: Grindy isi cearta ministrul cu banii, ca e jale! Jale! In live, in sedinta de guvern! Pai, ma’ baieti! Pai, ma baieti! Nu v-au tot spus ca e jale? Ca de unde nu e, n-ai cum sa triplezi lefurile, ca nu esti la patinaj, la triplu salt, la triplu lutz, sau cum s-o chema…

Triplu my ass!

Sorin Alexandru Șontea

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation