Victor Ciutacu, la un pas să-l urmeze pe Traian Băsescu: «Asta mai lipsea, le aveam pe toate»

Redactorul-şef al cotidianului “Jurnalul Naţional” a acordat un interviu revistei “Tango”, în care a abordat mai multe subiecte, dintre care nu putea lipsi şi numele lui Traian Băsescu.

Pentru multi, Victor Ciutacu este jurnalistul incisiv genialul arogant de care nu te poti apropia. Pentru cei putini, însă, este omul care se emoţionează, ştie să mulţumească şi e gata să spună că nu se va despărţi vreodată de mama copilului său.

Pe la 7-8 ani voiam sa fiu Dudu Georgescu. Dupa asta am dat-o pe comentariu sportiv. Imi placea mult Cristian Topescu!

M-a trasnit, la un moment dat, ideea sa ma duc la Marina. Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu m-am dus. Sa-l urmez pe Basescu imi mai lipsea in viata asta! In rest… le aveam pe toate...”

E.P.: In familie aveai oameni din domeniul sportiv? In ce mediu te-ai format? Ca sa-nteleg de unde vine pasiunea pentru sport.
VICTOR CIUTACU: M-am format intr-un mediu mixt, intr-o familie de intelectuali. Am trait intr-un cartier muncitoresc al orasului Sinaia, exact cartierul de deasupra stadionului. Am avut parte de educatia aia buna, sa zicem.
E.P.: Ce era mama? Ce era tata?
VICTOR CIUTACU: Amandoi erau ingineri. Maica-mea a facut doua facultati in acelasi timp, era si inginer si economist, dar lucra ca inginer. Sinaia era un orasel mic, cu un singur liceu. Faceam parte, nu neaparat din protipendada, pentru ca ai mei nu erau mari activisti de partid, sau ceva in genul asta, dar erau oameni cu niste functii medii de conducere in unica intreprindere mare din oras, care astazi este o ruina. Eram, sa zicem, in lumea buna a orasului, cu oameni din patura intelectuala, peste medie, cu oameni care aveau ori o functie, o pozitie in aparatul profesional al uzinei, oameni care erau in zona OJT-ului Prahova, fala regimului comunist pentru turismul romanesc. O lume buna. Am avut parte de educatie in acest mediu, cu oameni fini, cu oameni care citeau, care se uitau la filme.
E.P.Erai timid? Sau tot cu tupeu?
VICTOR CIUTACU: Pana la un punct am fost timid. Tupeul?! Mi l-am capatat in partea a doua de educatie, educatia cartierului, educatia strazii pentru ca, invariabil, prietenii mei erau ori colegi de clasa, ori vecini de cartier. Noi cresteam pe buza stadionului. Acolo ne-am facut copilaria, acolo ne-am apucat de fumat, acolo ne-am apucat de sprituri, acolo ne-am apucat de gagici, acolo ne-am apucat de toate! Si am avut noroc, nu am fost crescut in sera. Partea de staif s-a deprins in casa si partea de strada si de golanie s-a deprins pe strada.
E.P.. Dar de ce te-ai dus la Politehnica? Ca sa continui traditia familiei? N-ai avut o idee mai buna, mai originala?
VICTOR CIUTACU: De nevoie m-am dus.
E.P.: Nu aveau ai tai destui bani ca sa investeasca in tine?
V.C..: Ba da. Banii nu erau o problema. Cand a picat Ceausescu, ai mei erau oameni de 5.000 de lei pe luna de caciula… Erau bani, in contextul in care un tanar absolvent de facultate avea cam 2.000 de lei. Ne intrau 10.000 de lei in casa, nu eram muritori de foame. Asa ca, nici pe departe nu se punea aceasta problema. Toata familia a urmat zona asta tehnica. Mama, tata, sora, cumnat – toti ingineri. Eu nu aveam aplecare spre celelalte zone. N-aveam cum sa ma duc spre Medicina sau altele asemenea. Iar fizica… ca fizica, dar de chimie nu ma puteam apropia!
E.P.: Dar ai ramas vreodata corijent la una dintre aceste materii?
VICTOR CIUTACU: Nu, m-a ferit Dumnezeu. Pe zona asta de materii umaniste eram o sfanta mare mediocritate. Inclusiv la limba romana. Eram un baiat de media 8 la romana. Mai pacaleam tezele cu ceea ce-mi aduceam eu aminte. Deci nu prea aveam unde sa ma duc. Ar fi totusi un lucru pe care as fi vrut sa-l fac. M-a traznit, la un moment dat, ideea sa ma duc la Marina. Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu m-am dus. Sa-l urmez pe Basescu imi mai lipsea in viata asta! In rest… le aveam pe toate… In Sinaia erau multi baieti cu 2-3 ani mai mari decat mine, care intrasera in etape la Marina. Si, spre norocul meu ulterior, n-aveam dosar pentru Marina.

Sursa: Click

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation