“Vindecătorul” Mudava, făcătorul de minuni al lui Ceauşescu

A vindecat Mudava pe cineva vreodată? E un Petrache Lupu modern sau un impostor? Cum de comuniştii i-au dat importanţă? Din ignoranţă, sau chiar avea puteri miraculoase? Azi o duce greu!

Vorbeşte de sine ca despre un “vindecător” miraculos. A fraierit zeci de mii de inşi cu “puterile” sale miraculoase. Până şi clanul Ceauşescu i-a căzut în plasă. Securitatea l-a prins cu fofârlica şi l-a băgat la zdup. Noroc că Revoluţia l-a scos din pârnaie. Prilej cu care s-a ales cu brevet de revoluţionar.

A luat-o de la cap şi a escrocat alte zeci de mii de români cu aşa-zisele sale puteri tămăduitoare. A căpătat curaj şi a candidat la preşedinţia României. A obţinut doar 0,31% din voturi. Azi, are 77 de ani, trăieşte într-o casă sărăcăcioasă de la marginea Câmpinei şi, dacă-i mai pică în mâini câte un fraier, îi face repede un “transfer de energie” contra nişte bani, sau ceva, orice, că el nu cere, doar primeşte! Se autodenumeşte medic-bioenergoterapeut-vindecător Constantin Mudava.

Altarul din odaie

Te aşează pe un scăunel şi turuie despre energie, meridiane şi alte bazaconii. Te ţine de mâini: “Simţi?”. Nimic, doar pulsul. “Nu!”, zice, “e fluxul! Da’ acuma?”. Simţi că nu s-a spălat pe dinţi. “Ai băut cafea?”. Normal, de dimineaţă. “Vezi”, o întoarce, “D-asta nu simţi!”. Urmează un “consult” cu vârful degetelor. “Mda!”, mormăie moşul: “Ai grijă cu inima şi la splină… Eşti obosit şi stresat. Să te odihneşti”. Mai face nişte pase ca într-o şedinţă de spiritism: “Am terminat transferul de energie! Am fost ca o priză pentru tine! Ar trebui să mai facem nişte şedinţe”. Nu ştii dacă să râzi sau să fugi. “Cabinetul” domnului “doctor” e o cămăruţă. Odaia, cu pre­şuri pe jos, două fotolii, două scaune şi o masă, cu un calculator din anii ’90 pe ea, e amenajată ca un soi de altar. De pe pereţi te priveşte dintre icoane însuşi marele Mudava. O pictură în ulei pe pânză îl înfăţişează tânăr, cu aceeaşi bărbuţă à la Gelu Voican–Voiculescu. Se uită la tine şi dintr-un basorelief turnat în bronz. “Sunt de la doi pacienţi pe care i-am scăpat de la moarte!”, se laudă “vindecătorul” scăpătat. O planşă medicală cu un om fără piele te băgă-n sperieţi. “E cu meridianele energetice. O am din Franţa!”, te linişteşte vraciul.

Tot felul de diplome, certificate şi brevete care îi atestă calităţile de “doctor” şi revoluţionar îi păcălesc pe proştii care îi trec pragul.
Mai e un afiş electoral, din ’96, cu prezidenţiabilul Mudava, absolvent de fizică atomică. Piesa de rezistenţă e un “certificat”, în română şi franceză, emis de o entitate fantasmagorică din Braşov, cu sigla UE, care îl atestă pe Mudava ca “Medic Director”.


“Pe Cristoiu io l-am vindecat de tiroidă, la Vâlcele! Când purta barbă, în ’95!”
, se laudă taumaturgul, aşezat pe o băncuţă sub corcoduşul din curticica sa. Atâta doar că Ion Cristoiu n-a avut niciodată barbă. Mudava e în şlapi chinezeşti, cu ciorapi flauşaţi şi cu un halat alb, de frizer. Spune că a fost declarat cel mai puternic om din lume: “M-au măsurat oameni de ştiinţă din Bucureşti şi Ivan Iotov, şeful Institutului Parapsihologic din Bulgaria!”. Mai sunt unii ca el? “Da! Uri Geller, da’ era negativ, nu pozitiv ca mine! N-a vrut să mă întâlnească că îi anulam puterea… Mai e si Djuna Davitaşvili. Avea un câmp de doişpe metri şi io îl aveam de 300!”. Dar cum l-au măsurat? Bate câmpii: “Cu nişte aparate speciale ce verificau câmpul energetic, bioenergetic şi imunitatea umană!”.

E medic, bioenergetician, bioterapeut sau vindecător? “Toate la un loc!”
, se înfoaie septuagenarul: “Dar în ce constau capacităţile lui de vindecător? “În feno­menul ce-mi poar­­tă numele, e vorba de transfer de energie vitală mai mare de mii de ori decât cea a unui om normal! Pun mâna pe el şi îi controlez meridianele şi cele şapte chakre! Canalele se curăţă ca bujiile şi dă scânteia vieţii… E ştiinţă dom’le!”. Ne întreabă: “Vă cinstesc cu ceva?”. Domnului Mudava îi cade o corcoduşă în cap.

Convivul lui Dumnezeu

Medicii au tot felul de instrumente de diganostic: “N-am nevoie! Depistez boala cu fenomenul meu legiferat ştinţifico-medical de stat printr-un proces!”. În procesul respectiv, Mudava a fost inculpat şi achitat. Aceasta e legiferarea “fenomenului Mudava”! A făcut şi o vizită la psihiatrie înainte să înfunde arestul Miliţiei.

Cică, Dumnezeu i-a dat această însuşire: “Aşa m-am născut. Am avut viziuni cu El! Am puterea să vorbesc cu Dumnezeu, da’ mă feresc s-o spun, că aşa e lumea… Conversez cu El, Iisus Cristos, Maica Domnului şi cu alte personalităţi”. Domnului Mudava îi mai cade o corcoduşă în cap.

“Petrache Lupu a fost un exemplu, a făcut minuni, da’ nu era puternic ca mine! Io-s născut, nu făcut!”, se dă Mudava trimisul Domnului. Poate depista o boală direct prin televizor? “Mai greu, da’ pot!”.

Acum 16 ani, în campania prezidenţială, Mudava a scos o “păsărică” antologică pe gură: “Rog poporul român să depărteze mâinile şi picioarele să-l pătrund cu energia mea!”. Vindecătorul pune diagnostice şi politicienilor: “Băsescu are reumatism şi paranoia! Ponta are boala îngâmfării, suferă de putere. Şi Antonescu la fel!”. Constantin Mudava are o pensie de o mie de lei.

La plecare, un “pacient” care spune că poate să stea şi-n cap se pune în cap la propriu.
E vecin cu Mudava. Îţi faci cruce şi pleci.

Sursa: Evenimentul Zilei

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation