Yoga: Ce beneficii are asupra organismului

Yoga este o practică care a luat naştere acum sute de ani, undeva pe lângă India şi este o activitate care te relaxează, te eliberează de stres. În plus, este un mod eficient de a-ţi menţine în formă starea fizică, dar şi cea mentală.

Aşadar, iată care sunt beneficiile practicării acestui tip de activitate:

Măreşte flexibilitatea. Dacă practici yoga îţi vei putea îmbunătăţi flexibilitatea, deşi la început ai putea să crezi că mişcările sunt dificile. Însă, pe parcurs îţi vei da seama că sunt doar o chestiune de exerciţiu. Dacă vei face yoga cu regularitate ţi se va părea mult mai uşor şi vei fi încântată să încerci şi alte exerciţii mai complexe.

Are un efect relaxant. Pe lângă beneficiile de a reduce stresul, yoga este o practică care reduce nivelul de cortizol, adică hormonul responsabil pentru stres, astfel că vei fi mult mai linistita.

Stimulează sistemul imunologic. De asemenea, un alt beneficiu pentru practicarea yoga este că persoanele care fac acest sport cu regularitate se îmbolnăvesc mai greu, iar complicaţiile sunt mai puţin severe.

Îmbunătăţeşte respiraţia. Un alt beneficiu al acestei practici este faptul că dacă eşti o persoană nervoasă, practicarea acestui sport te-ar putea ajuta să te calmezi. De asemenea, yoga benefica si pentru persoanele care suferă de boli respiratorii.

Printre altele, înţelepciunea, calmul şi energia sunt alte beneficii ale practicării yoga.

Tatiana Stefan

Sursa: 1001consejos.com

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation