Zona euro: Nu există ‘alternativă’ în ceea ce priveşte reducerea datoriei (Schäuble)

Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schäuble, a estimat vineri că nu există ‘alternativă’ în ceea ce priveşte reducerea datoriei statelor din zona euro, după ce directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a cerut să i se acorde mai mult timp Greciei pentru a-şi realiza consolidarea fiscală, transmite AFP.

‘Desigur, cu o monedă unică, presiunea asupra competitivităţii este foarte puternică pentru toate ţările’, a spus Wolfgang Schäuble, în cursul unei dezbateri, la Tokyo. Potrivit acestuia, şomajul este şi o ‘consecinţă a unor politici bugetare care nu sunt solide’.

Renunţarea la obiectivul de reducere a datoriilor nu ar face decât să ‘creeze confuzie, nu încredere’, a precizat ministrul german.

Joi, Christine Lagarde a considerat necesar să i se acorde Greciei un termen suplimentar de doi ani pentru a-şi atinge obiectivul de reducere a deficitului public.

‘În locul unei reduceri frontale şi masive, este preferabil uneori ceva mai mult timp, dat fiind faptul că multe ţări sunt în prezent angajate în politici de reducere a deficitului’, explicase oficialul FMI.

Sursa: Agerpres

Author Description

romaniapress

No comments yet.

Join the Conversation