Actualitate
Autor:
Dana Barcan
Cafeaua, cum sa o bem si cand
FOTO: Cancan
Ce poate fi mai plăcut decât să bem o cafea bună, fierbinte si aromată, intr-o dimineată de toamnă? Cafeaua ne energizează, ne creşte puterea de concentrare si poate fi un adevărat medicament. Efectele ei depind însă de modul în care o bem.
Prof. dr. Vlad Ciurea nu recomandă cafeaua imediat după ce ne trezim. De fapt, pe stomacul gol dimineața, înainte de cafea sau alte alimente și băuturi, ar trebui să bem apă. Apa de dimineață trebuie să fie plată sau cu lămâie, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp. Aceasta umidifică si hidratează tot corpul. „Practic apa pornește organismul!", sustine prof. dr. Vlad Ciurea.
Cafeaua, acestă băutură savuroasă, dacă o consumati la prima oră, poate fi un espresso sau o cafea la filtru, tare. O să vă revigoreze şi o să vă dea energia de care aveti nevoie. Nu este recomandată cafeaua dulce, cu lapte si cu mult zahar! Cafeaua deschidratează, deci e bine să o beti împreună cu un pahar cu apă. Se recomandă să nu combinati cafeaua cu ţigările şi băutura, efectele pozitive ale cofeinei fiind anihilate de substanţele nocive din tutun şi de alcool.
Cafeaua preparată în stil turcesc nu este cea mai sănătoasă şi ar trebui evitată, în special de persoanele cu probleme digestive. Dacă ţineti la dietă, evitati să beti cafeaua cu zahăr. Cafeaua trebuie băută cu moderaţie! Încearcati să nu depăsiti mai mult de trei căni pe zi, mai ales dacă aveti probleme cardiace sau digestive. Puteţi să consumati si ness fără probleme, atâta doar că trebuie să fiti atenti la cantitate, pentru că este mult mai tare.
O cafea bună este cea care conţine 2 linguriţe de cafea, dacă vorbim de un sortiment de calitate. Se recomandă să nu cumpărati cafea necunoscută, vărsată şi alte combinaţii cu gust de cafea. Acestea sunt pline de toxine şi vă pot face mai mult rău decât bine. E ca şi cum ati bea un whisky contrafăcut sau o cola care, de fapt, nu e cola.
Tags:
cafea
apa
energie